Tandimplantat

Söker du en erfarna tandläkare i Stockholm? Då har du hamnat rätt. Med moderna metoder och material hjälper våra erfarna tandläkare dig, med en lyckad behandling. Vi erbjuder prisvärda tandimplantat, till högsta kvalitet.

Tandimplantat består av titanskruvar som opereras fast i käkbenet under tandköttet. De fungerar som konstgjorda tandrötter som man sedan kan fästa på en enstaka tandkrona, brokonstruktion eller en protes.

Efter operationen växer käkbenet ihop med tandimplantatet (osseointegration) som därför blir ett bra stöd för konstgjorda tänder. Proteser och broar som sätts på implantat sitter alltså fast i munnen – en viktig fördel när du ska äta och prata. Detta gör att proteser och broar – liksom enstaka kronor som placerats på implantat – känns mer naturliga än avtagbara proteser. En del människor tycker att vanliga proteser är obehagliga eller kan helt enkelt inte använda dem p.g.a. inflammationer, dåligt protesunderlag eller kväljningar. Dessutom måste vanliga broar fästas på tänder på var sida om det utrymme där det saknas tänder. En fördel med implantat är att inga angränsande tänder behöver prepareras och slipas ned för den nya ersättningstanden eller tänderna.

Behandling med implantat kräver tillräckligt med käkben för att fästa implantaten. Mycket noggrann munhygien och regelbundna tandläkarkontroller är viktiga för att implantaten ska fungera. Tandkött och käkben måste hållas friska för att behandlingen ska lyckas på sikt.

Implantaten håller oftast livet ut beroende på var de sitter och hur väl patienten sköter sin munhygien och går till tandläkaren. Vidare påverkas implantatets överlevnad även av det allmänna hälsotillståndet och på ens vanor. En del allmänsjukdomar (bl a okontrollerad diabetes) och rökning påverkar implantatets läkning (osseointegreringen) förmodligen bara initialt.

Vi arbetar med implantat från Straumann och stödjer även arbete med Nobel Replace plattformen, som är ett av världens största och mest utvärderade plattform, sedan mer än 30 år tillbaka.

För implantatplanering och guidekirurgi, samarbetar vi med My Dental Guide som hjälper oss att förbättra planering och placering av kirurgiska tandimplantat med hjälp av individanpassade och printade guideskenor enligt senaste 3D tekniken

På alla våra kliniker, utförs hela tandimplantatbehandlingen under ett och samma tak, både kirurgiska ingreppet och den protetiska konstruktionen. Våra tandläkare har stor erfarenhet av tandimplantat, både protetik och kirurgi. Hos oss tar vi hand om helheten och ser till att du får professionell vård från dag ett. Våra kliniker är bland Sveriges modernaste kliniker, där du blir väl omhändertagen. Hos oss kan du alltid räkna med exceptionell vård till bra pris.

Skötsel

Noggrann tandborstning morgon och kväll. Användning av tandtråd, mellanrumsborstar. Årliga kontroller hos tandhygienist för undersökning och rengöring.

Garanti

Tre års garanti för konstruktionen ovanför tandköttet. Livstidsgaranti för skruvarna i käkbenet (dock inte kirurgin).

Kostnad

Implantat är oftast dyrare än andra tandersättningar. I patientavgift kan en enstaka tand kan kosta ca 15.000-17.000 kr (priset varierar pga materialval, och pga att vissa tänder i bågen inte täcks av tandvårdsstödet), en brokonstruktion på tre led ca 25.000-30.000 kr och en helkäke ca. 39.000-45.000 kr.

Kom in på en fri implantatkonsultation så undersöker vi dig noggrant för se på hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig att få tillbaka dina tänder.

Förberedelser före och efter operation hänvisar vi till separat informationsblad.